Támogató

Michael Jackson lányának meglepő vallomása: "Már értem, miért kényszerített rá..."



Michael Jackson lánya a minap bevallotta Amerika egyik legnagyobb kérdezőjének, Oprah Winfrey-nek: már érti, miért kellett maszkot viselnie.


A 14 éves Paris Jacksonnak testvéreivel – a 15 éves Prince Michaellel és a 10 éves Prince Michael II-vel – évekig kellett arcukat eltakarva utcára lépniük. Apjuk ugyanis csak így volt hajlandó a nyilvánosság előtt megjelenni gyermekeivel. Ezt Paris sokáig nem értette, de mára rájött, hogy pop király édesapja ezzel csak a normális gyermekkort szerette volna biztosítani nekik.

A lány hozzátette: amikor sztárpapájuk nélkül mentek utcára, senki nem ismerte fel őket, így valóban normális gyerekkoruk lehetett.

Már amennyire normális lehet a gyermekkora annak az embernek, akinek a pop királya az édesapja. Akiről a világsajtó mindig mindent tudni akart, már csak azért is, mert a király nyilvánvalóan féltette őket a nyilvánosság elől. Gyermekei csak egy arcukat takaró maszkban léphettek utcára, maszk nélküli fénykép róluk kamaszkorukig egyáltalán nem jelent meg.

A kezdő színésznő – akinek édesanyja Jackson ex-felesége, Debbie Rowe – Oprah-nak azt is elmondta, hogy apja halálát soha nem lesz könnyebb elviselni.

Nem érte meg a visszatérést

Mint ismert, az 50 éves világsztár 2009-ben hunyt el a propofol nevű altatószer túladagolása miatt. Az énekes halálának felelőssége most már hivatalosan is orvosa, Conrad Murray lelkét terheli, akit négy év börtönre ítélt a bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Michael Jackson mondhatni a semmiből jött, életébe a zene hozott óriási változást. 1958-ban született a Jackson család hetedik gyermekeként. Kezdetben - 1966-tól – a bátyjaival megalakított Jackson 5 tagja volt, a srácokat apjuk menedzselte. 1971-ben kezdett szólókarrierbe, 1982-es albuma, a Thriller minden idők legnagyobb példányszámban eladott albuma lett.

Haláláig számos kis- és nagylemez fűződött a nevéhez, klipjeiben és koncertjein azonban a tánc is hangsúlyos szerepet kapott. Gyakorlatilag műfajt teremtett stílusával, melyet azóta is rengetegen próbálnak utánozni, vagy egyszerűen csak alapul veszik saját stílusok kialakításához.

Az elmúlt években Jackoról hallani mégis inkább a bulvársajtóból lehetett, ahol előszeretettel foglalkoztak plasztikai műtéteivel, és a műtétek okozta egészségügyi problémákkal. Az énekes halála előtt a nagy visszatérésre készült, a show azonban csak a színpadi próbákig jutott.

Forrás: zene.hu