Támogató

Külföldre megy a Compact Disco

Egy zenei szaklap azzal vádolta a Compact Discót, hogy az eurovíziós szereplésükkel ellentétben egy hazai díjátadón nem élőben énekeltek. Behnam „Begi" Lotfi (30), a csapat elektronikus hangzá­sáért felelős dj.-je egyértelműen cáfolta a lap állítását, és hozzátette, a Compact Disco hamarosan külföldi turnéra indul
 Hogyan érintette, hogy playbackeléssel vádolták a zenekart?

– A legnagyobb kiábrándulást okozta, hiszen egy szaklapról van szó. Sajnálom, hogy ez a cikk egyáltalán megszületett. Csabi és Helga ugyanúgy élőben énekelt, mint Bakiban, nem kell vájt fülűnek vagy képzettnek lenni, hiszen egyértelműen hallatszott. A legszomorúbb az, hogy erről minket meg sem kérdeztek.

Mi történt az Eurovíziós Dalfesztivál óta az együttessel?

– Nagyon jól érezzük magunkat, hiszen amióta hazajöttünk, belevetettük magunkat a hazai fesztiválokba, rengeteget találkozunk a rajongóinkkal. Külföldről is érkeznek folyamatosan a hírek, Oroszországban szinte minden, Németországban és Ausztriában a legnagyobb rádiók játsszák a dalunkat, Franciaországban pedig a slágerlistára is felkerült.

Ezeket a sikereket követi majd koncert is külföldön?

– Szeptemberig Magyarországon zenélünk, 8-án a turnézáró koncerten szimfonikus zenekarral kiegészülve lépünk fel. Hamarosan külföldön is megjelenik a teljes lemez, amit reményeink szerint egy európai turné követ majd.

forrás: blikk.hu