Támogató

Döbbenet! "Feltámasztják" a 20 éve halott sztárt!

Freddie Mercury „életre keltését” egykori zenésztársa, Brian May jelentette be. A Queen legendás énekesét különleges technikai megoldással hozzák vissza az életbe a We Will Rock You című West End musical keretein belül.
A gitáros a BBC-nek elmondta: a produkciós csapat azon dolgozik, hogy a néhai énekes is „felléphessen” a show 10. évfordulóján.

May hangsúlyozta, hogy az új effekt nem egy hologram, helyette egyfajta optikai csalódásnak nevezte a megoldást. „Az emberek úgy fognak kijönni az előadás utána: ’valóban Freddiet láttuk?’ – tette hozzá.
A gitáros célzott rá, hogy a technika hasonló lesz ahhoz, amivel a rapper Tupac Shakurt támasztották fel a Coachella music festival színpadán egy előadás erejéig, múlt hónapban.
„Egy kicsit szerencsétlen, hogy megcsinálták azt a dolgot Tupac-kal, amit mi próbálunk meg csinálni Freddievel, hogy megjelenjen a színpadon egy időre. Az a technika valami, amit mi magunk is kerestünk, de azt hiszem, egy olyan showba, ami hetente nyolc alkalommal bemutatásra kerül, nem a legpraktikusabb” – mondta.
A különleges előadás május 14-én lesz látható, a slágermusical 10 éves jubileumi showjának a londoni Dominion Theatre ad helyet.
Ahogy az eredeti szereposztásból szinte mindenki, úgy a hollywoodi sztár, Robert De Niro – aki a show egyik producere – is tiszteletét teszi a nagy eseményen.

„Van egy bizonyos személy, aki eljön, és aki szorosan összefügg a produkció sikerével – a barátunk Bob Los Angelesből” – erősítette meg May hozzátéve, hogy azért hívják Bobnak, mert így könnyebb felülemelkedniük De Niro sztárságán.

Forrás: zene.hu